5 Şubat 2014 Çarşamba


Nazan derki:
Ben sondan başlamak istiyorum. 01.02.2014 cumartesi günü Facebookta kuzenimin tavsiyesiyle katıldığım Kitap Ağacı grubunun buluşmasına gittik. Katılımcı sayısı 42 idi ben sadece kuzenimi ve kuzenimin iş arkadaşı Pınar'ı tanıyordum. Masada yan yana düştüğümüz Pınar Ve Eral ile kısa zamanda samimi bir sohbetin dilini yakaladık. Her ikisinin de blogları vardı ve ısrarla ikimizin birlikte blog açmamız gerektiğini vurguladılar. İyi ki bunu yaptılar. Her ikisine de gönülden teşekkür ediyoruz.
Blog kurma fikrinden sonra ismi ne olmalı diye düşünmeye başladık. Aklıma MIKNATIS KUZENLER ismi geldi. Kuzenime söyledim. Orada onayladığını ya da onaylamadığını söylemedi fakat ilk blog yazısı taslağından anladığım kadarıyla bu ismi onaylamış. Teşekkür ederim kuzenciğim. (Mıknatıs fikri ikimizin bir mıknatısın ayrı kutupları gibi olduğumuz halde kan bağı olmadan birbirimizi kan bağından çok çok öte sevdiğimiz ve benimsediğimizden gelmişti bu arada :)))
Tanışmamızın üzerinden 24 yıl ve 1,5 ay geçti. İlişkimiz bir çok aşamalardan geçti. Aynı işyerinde işe başladığımızda ben 24 kuzen 23 yaşındaydı. Birlikte büyüdük. Tesadüfler oldu hayatımızda. Ortak arkadaşlarımız olduğunu anladık. Tesadüf aynı yıl evlendik. Eşlerimizin ilk karşılaştıkları gün lisede sıra arkadaşları oldukları anlaşıldı. Tesadüfen ikimiz de aynı yıl evlendik. Aynı yıl anne olduk. Bir Beste'miz ve Bir Ege'miz oldu. Doğal olarak onlarda birlikte büyüdüler. Çok sıkı dost oldular. Ayrı okullarda okudular. İkisi de Anadolu lisesini bitirdi. İkisi de ODTÜ de bu sene üniversiteye başladı. Beste Makine Mühendisliği okuyacak Ege Matematik. Dileğimiz bayrağı onlara vermememiz ve ömür boyu dost kalmaları (JUNİOR KUZENLER :)
Bu güzel dostluğun bu kadar sıkı ve uzun sürmesinin (dilerim bir ömür boyu devam eder) nedenini ben kendimce ikimizin de birbirimize nazik, kibar ve saygılı davranmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Hiçbir zaman birbirimizi kendimize benzetmeye çalışmadık. Olduğumuz gibi kabul edip öyle sevmeyi başardık. Birbirimizi zaman zaman konuşmadan bile anladık. Susarak da anlaştık. Birbirimizin yüreklerine dokunduk. Neredeyse çeyrek asır boyunca elbette büyük sıkıntılarımız, acılarımız oldu. Birlikte ve ayrı ayrı da olsa. Yaşananları anlayarak kavrayarak ve birbirimize kimi zaman susarak kimi zaman konuşarak destekleyerek atlattık. Ve çok keyifli anlarımız da oldu. Neredeyse altımıza kaçıracak kadar güldüğümüz anlar. Yaşam de bu değil mi zaten. İyi, kötü, güzel ve çirkinlerden oluşuyor. Kuzenimle daha yaşayacağımız çok anlarımız olacak. Güleceğiz ağlayacağız (dilerim ağlamalarımız artık hep mutluluktan olur) Hep kol kola dirsek dirseğe.
Çenem düştü ilk blog yazımı çok uzattım. Yıllar önce henüz sosyal ağlar yokken sadece e-postanın kullanıldığı dönemlerde, hergün birbirimize o günümüzü yazarak anlatırdık. Bundan sonra siz sevgili katılımcılarımızla beraber hayata dair her şeyi paylaşmayı düşünüyoruz. Dilerim güzel ve verimli olur. Hepimiz için.


Bahar derki:
Aslında KUZEN’liğimiz akrabalıksal değil tesadüfsel. Her şey aynı yerde işe girmemizle başladı. Nazan kapıyı çaldı, açan ben oldum.Yıl 1990. Sonra eşlerimiz liseden yakın arkadaş çıktı. Aynı sene çocuklarımız dünyaya geldi. Sonra da hayat bir sürü unutulmaz anı verdi bize. Komik, hüzünlü…dolu dolu yaşanmışlıklar var. Çok benzemeyiz aslında birbirimize, hatta hiç. Ten rengimiz, kişiliklerimiz çok farklı. Blog ismimiz bu yüzden MIKNATIS KUZENLER. Blog açma fikri yıllardır var, beynimizin arkasında bir yerde. Uygulamaya geçmek için Kitap Ağacı 4. Buluşmada Burcu ve Eral’i tanımamız gerekiyormuş. Hadi hadi diyerek cesaret verdiler.

9 yorum:

  1. Eral'de derki:
    İyi ki sizinle tanıştım. Nazan ve Bahar; yukarıda okumuş olduğum yorumlarınız inanın gözlerimin dolmasına sebep oldu. Çok içten, samimi, yürekten yazılan yazılar. İyi ki sizi blog açmanız için teşvik etmişiz. Sizde cevheri görmüşüz. Ne mutlu bana Burcu ve Pınar ile Şeyda kızımıza.
    Aramıza hoş geldiniz. Hem de çok çok hoş geldiniz.
    Beni iki muhteşem insanla tanıştıran, muhteşem insan Pınar'a öncelikle çok teşekkür ederim. Hepinizi öpüyorum. En kısa zamanda görüşeceğiz.

    YanıtlaSil
  2. Blogunuzun ismi çok güzel. Bunu yazmayı unutmuşum. Bir de, güzellerim takip kısmını göremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eral'cığım samimi yorumların için çok teşekkür ederim...iyi ki bizi yüreklendirdiniz...

      Sil
  3. Cok begendim inanin. Yazilarinizin devamini dortgozle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ve MIKNATISLARDAN Bahar'ın erkişisi :) Erhan der ki ( bu der ki ler de sanki Dadaloğlu der ki :) gibi mi oldu sanki ne ? ) ; yayın hayatınızda başarılar diler, hızlı bir takipçiniz olacağımın tarafınızca bilinmesini isterim, geç bile kaldınız. Kuzenler, ikinizi de çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erhan'cığım ben de sizi çok seviyorum :)

      Sil
  5. Çok güzel, çok güzel, harika olmuşş!!! işte budur! o kadar keyif aldımki okurken...ne mutlu bana, sizin gibi harika insanlarla tanıştım, ve iyi ki az da olsa yüreklendirdik sizi, ki böyle güzel bir blog ve keyifli yazılar çıktı ortaya. devamını diliyor ve dört gözle bekliyorum!!! dostluğunuz daha niçe çeyrek asırlar sürsün inşallah. hatta size tam 25. yılda bir gümüş yıldönümü yapalım. kocaman sevgiler...Burcu. / hayatadonusyolculugu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sizleri tanımak da çok güzel oldu..daha nice yıllar sürecek dostluğumuza :) bizi yüreklendirerek çok iyi yaptınız..blog yazarı olduk sayenizde :)

      Sil